De Producten
Van landschap en excursie tot beleving

Home

Nieuws

In de media

Over Landschapsveiling

Veel gestelde vragen

Contact

De Landschapsveiling 
is een concept van:


De Landschapsveiling (www.groenegoededoelen.nl)
Nieuws  
 

 

Eerste Veluwe veiling in Radio Kootwijk een succes

De eerste Landschapsveiling voor de Veluwe op donderdag 31 oktober in Radio Kootwijk was een groot succes. De organisatoren het Veluwefonds en Triple E haalden 12.405 euro op. Tijdens een (h)eerlijk diner van streekproducten boden 60 deelnemers – organisaties, bedrijven en particulieren – onder leiding van veilingmeester (notaris) Leo Kok op 22 veilingobjecten. Er is geld ingezameld voor goede doelen, bijvoorbeeld voor een kinderwandelroute, aanplant van bomen en het behoud van een schaapskudde. De hoogste bieders krijgen een unieke ervaring als tegenprestatie voor hun donatie, zoals een nachtje slapen op landgoed Middachten, op safari naar de grote vijf van de Veluwe of een zweefvlucht. De feitelijke opbrengst gaat naar natuur, landschap of cultuurhistorie op de Veluwe. De avond smaakt naar meer. Het Veluwefonds en Triple E zijn van plan om in 2014 samen een nieuwe 'Veluwe avond met Landschapsveiling' te organiseren onder het motto: ‘Mooie belevenissen op de Veluwe geveild voor het goede doel’. Zorg dat u er in 2014 bij kunt zijn!

   

Landschapsveiling voor de Veluwe

Op donderdagavond 31 oktober 2013 organiseert het Veluwefonds samen met Triple E een Landschapsveiling voor de Veluwe in het zendergebouw van Radio Kootwijk, compleet met gratis verrassingsbuffet. De veiling is met name gericht op ondernemers, wat wil zeggen dat ook geïnteresseerde particulieren als serieuze bieder welkom zijn. Iedere enthousiaste bieder met hart voor de Veluwe is van harte welkom deze mooie avond mee te maken. Op de veiling worden 'elementen' geveild die allen zijn beschreven onder de titel van een voor de bieder (of zijn team) interessante tegenprestatie: een exclusieve excursie, een logies, een zweefvlucht, enz). De feitelijke opbrengst gaat naar natuur, landschap of cultuurhistorie op de Veluwe.

Klik hier voor de veilingcatalogus en meld u aan bij Danny Witte van het Veluwefonds danny.witte@gmail.com of 06-33104794

 

 

Dag van de Natuur 2013 groot succes

Onder leiding van de bevlogen veilingmeester, meneer Reimers, werden in de Desert van Koninklijke Burgers' Zoo de ruim honderd gasten van de Federatie voor Internationale Natuurbescherming (FIN) opgezweept om bij te dragen aan de internationale natuurbescherming, vertegenwoordigd door de twintig leden van de FIN. 70.000 werd in een avond bijeengebracht. De hoogste bieders gaan bijzondere natuurbelevenissen meemaken met de dierenarts van Burgers' Zoo of op tijgersafari in India, aangeboden door All for Nature Travel.

Voor meer informatie over de FIN en de Dag van de Natuur www.nfin.nl
 
 
 

 

Landschapsveiling voor de Oosterschelde op 14 februari

Nationaal Park Oosterschelde organiseert in samenwerking met IVN, Triple E, Tempo-Team en de Zeeuwse natuurorganisaties een Ronde-tafel met als thema ‘ondernemen met oog voor de omgeving’. Tijdens deze bijeenkomst vindt een Landschapsveiling plaats waarbij u als bedrijf de mogelijkheid hebt om een Zeeuws project in Nationaal Park Oosterschelde te adopteren. Per project is een startbedrag en een wederprestatie vastgesteld. De veiling vindt plaats in Restaurant de Vierbannen in Ouwerkerk, een locatie met een prachtig uitzicht op de Oosterschelde. U bent van harte welkom aan één van onze tafels. In de catalogus treft u de projecten die tijdens deze bijeenkomst ter veiling worden gebracht.

catalogus

 

 

 

Texelse recreatie-ondernemers kiezen voor de natuur

De gastheren van de Duinen van Texel hebben op het Gastherensymposium bij De Krim op 8 november 2012 duidelijk laten zien hoe belangrijk Het Nationaal Park voor hen is. Bij deze eerste Landschapsveiling voor Texel, georganiseerd door IVN in samenwerking met Triple E, hebben Texelse ondernemers grif geboden op diverse belevenissen en boeken die ter veiling werden gebracht ten bate van de recreatieve infrastructuur van het Nationaal Park. Onder leiding van Tom Bade werd in totaal 6.500 euro bijeengebracht, een mooie eerste stap voor een nieuwe vorm van financiering van natuur en landschap op Texel.

 

 

 

Ons Mijn: de eerste Landschapsveiling voor Alblasserwaard Vijfheerenlanden

Op zaterdag 6 oktober heeft het Gebiedsplatform samen met Triple E tijdens de 100ste Fokveedag de eerste Landschapsveiling voor de Alblasserwaard Vijfheerenlanden gehouden. De bezoekers van het boerenlandfeest hebben met het bieden op allerlei belevenissen op de boerderij en in het landschap bijna 2000 euro bij elkaar gebracht. Daarnaast zijn er vele vierkante meters braakliggend terrein aangeboden die in het voorjaar zullen worden ingezaaid ten behoeve van de honingbijen en de imkers.

Deze Landschapsveiling is de opstap naar een jaarlijks terugkerend evenement Ons Mijn, waarbij burgers en ondernemers zich samen sterk maken voor het behoud van het typische landschap van Alblasserwaard Vijfheerenlanden.

 

 

Wederom geweldige Dag van de Natuur
 Totaal is er ruim 70.000 euro geboden voor bijzondere belevenissen die werden aangeboden door de leden van de FIN (Federatie voor Internationale Natuurbescherming) op de Dag van de Natuur, 4 oktober 2012. 

Belevenissen in verre oorden of dichtbij huis; met de jachtopziener mee in Zuid-Afrika of een antistrooptocht op de Hoge Veluwe. Naast  vele belevenissen is werk geveild  van de kunstenaars Linda de Vries en Lise Smits en heeft Emile Ratelband spontaan een workshop ter veiling aangeboden ten behoeve van de Federatie. Deze Landschapsveiling, georganiseerd door Triple E, werd mogelijk gemaakt onder het genot van een diner in de schitterende entourage van Burgers' Zoo.

 

 


 

Ons Mijn
 Landschapsveiling voor de Alblasserwaard Vijfheerenlanden op 6 oktober bij de 100ste Fokveedag.

 

 

  

Dag van de Natuur, 4 oktober, jaarlijkse Landschapsveiling voor de FIN  
Van de succesvolle veiling voor de FIN, de Federatie voor internationale natuurbescherming, maken we samen met Burgers’ Zoo een jaarlijks terugkerend evenement.

 

 

  

Landschapsveiling voor De Nieuwe Wildernis, de film  
De Landschapsveiling wordt op 5 september 2012 ingezet als een van de financieringsbronnen voor het maken van deze bijzondere bioscoopfilm. De ambitie van de makers is dat de film zal kunnen wedijveren met soortgelijke, buitenlandse producties. Het wordt een visueel spektakel met de allernieuwste technieken van de regisseurs Ruben Smit en Mark Verkerk, geproduceerd door EMS FILMS. http://www.denieuwewildernis.nl/

 

 

 


 

Lancering VeluweVoucher
Op vrijdag 22 juni werd in de Cinemec in Ede de Veluwevoucher gelanceerd voor een publiek van ca 70 Veluwse horecaondernemers en andere belangstellenden. De VeluweVoucher is een tegoedbon met een klein bedrag die ondernemers aan hun klanten of relaties kunnen geven. De ontvanger van de bon kan via de code op www.veluwevoucher.nl een object of project naar keuze ondersteunen. Daarmee zorgen ondernemers en hun klanten en relaties voor de realisering van een nog mooiere Veluwe. De eerste vouchers werden verkocht in de vorm van een landschapsveiling. Hoogste bieder en daarmee eerste klant werd de Midgetgolf Terra Nova in Putten www.terranova-putten.nl.

 

 Peelveiling 17 april op de 6de Peeldag in Aarle Rixtel
Tijdens de eerste Brabantse Landschapsveiling voor De Stippelberg hebben tientallen mensen meegeboden voor een beter leefgebied van diverse zeldzame soorten in De Stippelberg. Ruim duizend euro is bij elkaar gebracht op deze landschapsveiling, die zondag 17 april tijdens de Peeldag bij de Brabantse Kluis plaatsvond. De hoogste bieders worden binnenkort uitgenodigd voor unieke excursies met de boswachter van het natuurgebied, om de vinpootsalamander of de levendbarende hagedis te ontdekken. Als klap op de vuurpijl bood Gerard Daandels, de veilingmeester, een avondje uit met Jan Kerkhof en hemzelf aan, ook ten behoeve van De Stippelberg. Het blinde bod voor de heikikker leverde zelfs twee hoogste bieders op en een gelote uitverkorene: toevallig ook Jan Kerkhof. Het succes van de veiling is een mooie opstap voor deze nieuwe vorm van financiering van natuur: een volgende Landschapsveiling voor de Peel staat in de startblokken.

Vlinderveiling 5 maart in Wageningen!
Helpende handen in de lucht

Het begon met een paar tientjes, maar al gauw gingen de handen omhoog voor honderden euro’s. Op de Landelijke Vlinderdag van de Vlinderstichting in Wageningen is het hele aanbod voor flinke bedragen van de hand gegaan. De exclusieve excursies naar zeldzame vlinders van het actieplan Tien voor 12 van de Vlinderstichting bleken zeer gewild. De bevlogen veilingmeester, Peter Smits, maakte er een schitterende show van. Als klap op de vuurpijl bracht hij zijn eigen vlinderdas onder de hamer.

Deze allereerste Landschapsveiling voor Vlinders zal zeker niet de enige blijven.
 

Mooi Nederland Pluim!

Minister Tineke Huizinga heeft Tom Bade, bedenker van het concept landschapsveilingen, de Mooi Nederland Pluim gegeven. Wij zijn hier uiteraard erg trots op. U kunt hier klikken om het persbericht van het Ministerie van VROM te lezen.

 

Op woensdagavond 8 september is voor de leden van De Commerciële Club Friesland in Aldtsjerk bij eendenkooi De Klinze een Landschapsveiling georganiseerd, waarbij de Friese eendenkooien centraal stonden. In samenwerking met de regionale partner Landschapsbeheer Friesland werd een uitgebreid aanbod samengesteld voor drie vervallen eendenkooien. De avond werd door oud-minister Winsemius ingeleid met een lezing over de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven. Circa 50 leden van de Commerciële Club Friesland hebben onder de bevlogen leiding van veilingmeester Klaas Jansma geboden op vele elementen van een eendenkooi. Voor een indruk van deze avond kunt u op onderstaande linkjes klikken.
Friesch Dagblad
Landleven
Blik op Nieuws
 
Triple E heeft deze zomer samen met de White River Partnership, USDA Natural Resource Conservation Service en U.S. Forestry Service het eerste grote landschapsveilingsevenement van Noord-Amerika neergezet. Burgers en bedrijven hebben geparticipeerd in unieke landschapselementen, stuk voor stuk toegespitst op de schoonheid van het landschap van Vermont. Artikelen over de veiling zijn bjizonder veel kranten verschenen en de veiling kreeg vanuit de gehele VS aandacht. Twaalf particuliere landeigenaren hebben meegedaan in de veiling en daarmee kwamen bufferzones lang de rivier, het uitzetten van zalmen en nog veel meer leuke en karakteristieke elementen onder de hamer. Kijk hier voor de website van de Landscape Auction for Vermonts Working Landscape.
 
Twee jaar na de succesvolle landschapsveiling op landgoed Haarzuilens in juli 2008, georganiseerd door Natuurmonumenten in samenwerking met Triple E, zijn de “eigenaren” van de toen geveilde eendenkooi, geriefhoutbosjes en heggen uitgenodigd voor een excursie door het gebied. Wethouder Robert Giesberts was veilingmeester, bijgestaan door Udo Hassefras van Natuurmonumenten. De resultaten van twee jaar extra beheer bleken overduidelijk zichtbaar: de eendenkooi is vrijwel geheel in originele staat teruggebracht, waardoor de bezoeker zich gemakkelijk kan voorstellen hoe de kooiker te werk ging. Het nieuwe extra beheer dat door de veiling mogelijk werd gemaakt, komt duidelijk ten goede aan de biodiversiteit. De enthousiaste rondleiding van de beheerder Tim Kreets samen met Udo Hassefras maakten dat een veiling voor herhaling vatbaar is. Het publiek raakt zeer betrokken en ziet direct resultaat.
 
De provincie Gelderland heeft een subsidie toegekend voor het ontwikkelen van de Veluwe Natuur Voucher. Stichting Triple E en het Veluws Bureau voor Toerisme willen met deze voucher op een structurele en alternatieve wijze inkomsten genereren om landschapselementen in stand te houden of te verbeteren.
Bedrijven en organisaties die gevestigd zijn op de Veluwe of een band hebben met het gebied worden benaderd om deel te nemen aan het initiatief. Deelnemende bedrijven geven de voucher bijvoorbeeld cadeau aan nieuwe klanten, relaties of werknemers.
Op de vernieuwde website www.landschapsveiling.nl zullen mensen die een Veluwe Natuur Voucher hebben ontvangen, deze kunnen verzilveren door een landschapselement van hun keuze financieel te ondersteunen. Alle natuurorganisaties en terreinbeheerders hebben via de website ‘landschapsveiling’ de mogelijkheid om hun projecten onder de aandacht te brengen van het publiek en zo extra financiering te ontvangen via de voucher.
Tegelijkertijd maken bezoekers op een toegankelijke manier kennis met allerlei natuurbeschermingsprojecten. Het Nederlandse publiek kan met de Veluwe Natuur Voucher een bijdrage leveren aan precies dat stukje natuur dat hem of haar raakt of aanspreekt. Ook in andere regio’s worden op dit moment contacten gelegd om het idee van de voucher te realiseren.

 

In februari 2010 is de landschapsveiling met succes geïntroduceerd in Polen! Tijdens een internationale conferentie over wetland bescherming werd lustig geboden voor landschapselementen uit heel Polen. De nadruk lag uiteraard op elementen uit wetlands. Alle elementen werden verkocht en daaronder bevonden zich unieke ervaringen zoals het besturen van een maaimachine, het hooien van een veld, maar ook het veiligstellen van habitat voor de waterrietzanger, een zeer bedreigde vogel.
 
4 september 2008: Landschapsveiling van Natuurmonumenten Gelderland op Landgoed Hackfort in Vorden (14.00 uur).

25 september 2008: Landschapsveiling van Landschap Overijssel (Vriendendag) in Vasse (18.30 uur).
Respect onder de veilinghamer!
Op 5 april organiseerde Triple E in samenwerking met Hof Noord Empe en Landschapsbeheer Gelderland een veiling ten bate van respect. Want de hoofdprijs was de ‘adoptie’ van Billy The Kid, de 1.400 kg wegende stier die het boegbeeld is van RESPECT en op zijn oude dag een Billy-proof stal nodig heeft. Daarnaast kwamen meerdere objecten en landschap onder de hamer. de veiling onder leiding van veilingmeester Tom Bade bracht voor deze start in ieder geval anderhalf jaar respectvol leven voor Billy the Kid op. Het project wordt nu voortgezet en volgend jaar organiseren we weer een veiling op Hof Noord Empe om in ieder geval een prettige oude dag voor Billy en een vergroening van zijn leven en de boerderij te verbeteren.

Minister Verburg geeft officiele aftrap van de website!
Op woensdag 2 april 2008 werd deze website officieel gelanceerd. Kenniscentrum Triple E organiseerde in samenwerking met Natuurmonumenten en alle deelnemende organisaties een succesvolle bijeenkomst. Tot ons grote genoegen luisterde minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de lancering van de website op met haar aanwezigheid. Om het belang van het initiatief te onderstrepen, doneerde de minister als eerste online 4.000 euro voor de aanleg van een hoogstamboomgaard bij Natuurmonumenten in de IJsselvallei. Verburg mag zich nu namens het ministerie van LNV de trotse ‘participant’ van een stukje landschapbeheer noemen. 

  

Speech minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gerda Verburg  
Opening van de website Landschapsveiling.nl in Rheden  

Speech regiodirecteur Natuurmonumenten Gelderland, Arne Heineman  
 Opening van de website Landschapsveiling.nl in Rheden  

Landschapsveiling maakt succesvolle entree in het Gooi
"De Eukenberg, wie kent hem niet? Het fraaie uitzicht op Flevoland, nu te koop vanaf 2000 euro. Uw biedingen graag", schalde de stem van veilingmeester (en bosdeskundige) Simon Klingen door de volle zaal van theater Graaf Wichman in Huizen. 250 mensen waren er op zondag 11 november heen gekomen om het 75-jarige jubileum van het Goois Natuurreservaat te vieren. Medewerkers, bestuurders, vrijwilligers en relaties, ze waren getuigen van de eerste landschapsveiling in Het Gooi. Liefst negen 'kavels' gingen onder de hamer. Geen percelen of gebouwen, maar een amfibieënpoel, een beukenlaan, enkele akkers op de Laarder Eng en zitbanken in Zanderij Cruysbergen. Kortom: markante stukjes van het Gooise landschap die jaarlijks onderhoud vergen. De hoogste bieder mag zich overigens geen eigenaar noemen, maar gaat een notarieel bekrachtigde binding aan en heeft een fraaie foto van zijn 'landschapselement' als symbool voor de speciale band ontvangen. Bovendien krijgt hij een speciale excursie aangeboden.
De zaal kwam goed los. Notaris Philip Simons kon alle kavels afhameren en bij sommige was de sfeer in de zaal echt spannend. Zo gingen de 'Grafheuvels' (inzet 600 euro) en de 'Oeverzwaluwkolonie Groeve Oostermeent' (inzet 550 euro) allebei weg voor het dubbele. De 'akkers op de Laarder Eng' (inzet 450 euro) gingen zelfs viermaal over de kop. In totaal heeft de landschapsveiling een bedrag van 15.000 euro opgeleverd.

>

Aftrap van de Landschapsveiling in het land
Op 15 september 2007 schreven we geschiedenis door de eerste openbare verkoop van landschapselementen in de Ooijpolder (bij Nijmegen).Veilingmeester Paul Wilbers (burgemeester van de gemeente Ubbergen) bracht de landschapselementen met groot enthousiasme en gemak aan de man. De veiling bracht bijna 110.000 euro euro op voor het beheer en behoud van natuur in de Ooijpolder. 
De dag er na, op 16 september 2007 vond de primeur voor Limburg plaats waar landschapselementen van het Mergelland onder de hamer gingen. Veilingmeester Jeu Sprengers (voorzitter KNVB) bracht de landschapselementen onder de veilinghamer. Er werd zo'n 85.000 euro opgehaald voor het beheer en onderhoud van landschap in Zuid-Limburg, een groot succes. Enkele landschapselementen zijn echter nog niet verkocht en staan in de catalogus op deze website. Dus....altijd al de 'eigenaar' van een bospoel, pruimenweide, graft of boomgaard willen zijn? Sla dan nu je slag en bekijk onze catalogus.
De landschapsveilingen in de Ooijpolder en in Zuid-Limburg waren de aftrap voor De Landschapsveiling (Groene Goede Doelen) en kunnen met recht een groot succes worden genoemd. De evenementen zijn voorbeelden van fysieke veilingen waarvan er nog vele gaan volgen. 

 

>

Wie biedt meer?
Kenniscentrum Triple E werkt hard aan het voorbereiden van meer nieuwe fysieke veilingen en aan de ontwikkeling van deze website waar u online een landschapselement naar keuze kunt 'adopteren'. Op deze wijze kunt u een bijdrage leveren aan het beheer en behoud van prachtige natuur en het landschap in ons land. Tevens wordt het concept uitgewerkt voor internationale projecten. Dat betekent dat u binnenkort ook dieren, planten, projecten, natuur en landschap over de hele wereld kunt steunen.
 


Voorwaarden | Disclaimer | Groene Goede Doelen
© 2007-2008 Groene Goede Doelen. Alle rechten voorbehouden.