De Producten
Van landschap en excursie tot beleving

Home

Nieuws

In de media

Over Landschapsveiling

Veel gestelde vragen

Contact

De Landschapsveiling 
is een concept van:


De Landschapsveiling (www.groenegoededoelen.nl)

De Landschapsveiling


Het idee
De landschapsveiling biedt consumenten en bedrijven de mogelijkheid om het beheer en onderhoud van landschapselementen zoals een heg, graft, holle weg, een hele boomgaard of een bospoel te adopteren (‘kopen’). De landschapsveiling is daarmee een variant op succesvolle acties als ‘adopteer een kip’, ‘bomen voor koeien’ en ‘adopteer een hoogstamfruitboom’. De landschapsveiling biedt tevens de mogelijkheid om participant te worden via fysieke veilingen in het land. Voor elke aankoop geldt dat u het beheer en onderhoud ‘adopteert’ en u dus niet letterlijk de eigenaar wordt van het betreffende element. Dat blijft altijd de natuur- of landschapsorganisatie of de particuliere grondeigenaar. Op deze site vindt u tevens een hele reeks aan belevenissen in de Nederlandse natuur.

Fysieke veilingen
Naast de mogelijkheid om op het internet een landschapselement te adopteren is het ook mogelijk om dat te doen tijdens een fysieke veiling. Triple E werkt samen met organisaties om deze te organiseren. Dat betekent dat u tijdens een grote openbare veiling de ‘eigenaar’ kunt worden van een landschapselement.. Voor fysieke veilingen kunt u tijdig van tevoren via deze website een prospectus opvragen. 

De veiling van ‘uw’ landschapselement, maakt u niet de ‘echte’ eigenaar van de betreffende strook of haag. Dat blijft in alle gevallen bij de boer of grondeigenaar en u wordt participant. Wél ziet u heel direct dat uw geld maximaal benut wordt aan het doel: werken aan een aantrekkelijk, natuurrijk landschap voor plant, dier én recreant. 

Agenda van landschapsveiling 2011:
  • 5 maart: Vlinderveiling op de Landelijke Dag van de Vlinderstichting
  • 17 april: Veiling voor de Peel
  • 21 mei: Graasdagen
  • 28 & 29 juni: Landschapsveiling tijdens SUSCON conferentie NürnbergMesse, Duitsland
  • 4 oktober: Landschapsveiling FIN

Zie hier waar er al veilingen zijn gehouden:

De zekerheid van een nuttige besteding
Met uw investering op landschapsveiling.nl weet u dat uw mogelijke aankoop past binnen het overheidsbeleid en wordt ondersteund door natuurbeschermingsorganisaties. Daarmee wordt de basis gelegd voor een duurzaam beheer van het landschap, worden de natuurbeheerders marktconform beloond voor het onderhoud van landschapselementen en kunt u jarenlang genieten van het prachtige landschap.

 

 


Voorwaarden | Disclaimer | Groene Goede Doelen
© 2007-2008 Groene Goede Doelen. Alle rechten voorbehouden.